HVAD ER MODAFINIL

Modafinil blev udviklet til behandling af narkolepsi, en nervesystemforstyrrelse, der er kendetegnet ved langvarig døsighed.

Når modafinil anvendes som terapi hos patienter med narkolepsi, blev der bemærket en yderligere effekt efter indtagelse af lægemidlet – patienterne bemærkede, at deres psykisk-emotionelle og fysiske tilstand blev forbedret betydeligt efter modafinilindtagelse.
Den registrerede yderligere effekt af modafinil gjorde det muligt at anvende stoffet ikke kun til behandling af narkolepsi. Modafinil er blevet brugt med succes i mange år til at støtte kroppen i perioder med alvorlig psykisk-emotionel og fysisk stress.

Modafinil er et smart stof med en lav tolerancetærskel og minimale bivirkninger.

Er modafinil et nootropisk stof?

Modafinil er et analeptisk middel, hvis virkning på kroppen svarer til nootropicas virkning. Det betyder, at Modafinil anvendes på samme måde som nootropiske stoffer og kan kaldes et nootropisk stof.

Hvad er nootropiske stoffer?

Nootropika er stoffer, der påvirker højere mentale funktioner.

Nootropiske stoffer stimulerer alle hjernens kognitive funktioner betydeligt, forbedrer koncentration, hukommelse, sprog, evnen til at huske information og indlæring generelt.

Nootropiske stoffer forbedrer livskvaliteten betydeligt i stressede perioder ved at øge kroppens tonus.

Handelsnavne Modafinil

Modafinil er den aktive ingrediens i tabletter, som sælges under forskellige handelsnavne: blandt de mest kendte er Alerte; Alerte; Modalert; Modapro; Modafil; Modasomil; Modavigil; Modiodal; Provake; Provigil; Resotyl; Mentix; Stavigile; Vigia; Vigil
Det skal bemærkes, at Provigil er det mest udbredte lægemiddel i Frankrig.

Virkningsmekanisme


Hvordan virker Modafinil? Når Modafinil kommer ind i kroppen, begynder det at arbejde tæt sammen med neurotransmittere og stimulerer dem til at arbejde mere effektivt.

Købe Modafinil i Danmark.

Hvad er neurotransmittere? Neurotransmittere er biologisk aktive stoffer, der frigives fra nerveceller og virker (overfører en elektrokemisk impuls) til den næste celle. Det er sådan, neurotransmittere regulerer menneskekroppen, lige fra fingerbevægelser til smertefornemmelser.

Modafinil trænger således ind i menneskekroppen og stimulerer neurotransmitterne og dermed hele kroppen.

Virkningerne af Modafinil

Så når Modafinil er kommet ind i vores krop og er begyndt at “samarbejde” med neurotransmitterne, vågner vi op, vi har ikke lyst til at gå i seng, vi føler os udhvilede, trætte, har tillid til vores evner, og vi tror, at vi vil være i stand til at løse enhver opgave i dag. Med andre ord føler vi os energiske, veltrænede og klar til at lære og gøre nye ting.

Hvem kan bruge Modafinil

Modafinil kan tages af både raske personer og personer med kroniske sygdomme.

Naturligvis tages Modafinil først af klienter, der lider af narkolepsi – en tilstand, hvor forskellige typer søvnforstyrrelser diagnosticeres. Men på grund af dets super-effektive egenskaber kan dette “smarte stof” bruges som en del af lægemiddelbehandling til at behandle og lindre patienter, der lider af depression, stofmisbrug, opmærksomhedsunderskud og hyperaktivitetsforstyrrelse, multipel sklerose og nogle andre sygdomme.

Hvor og hvem bruger Modafinil

I dag er Modafinil meget populært og meget udbredt blandt studerende, sportsfolk, forretningsfolk og repræsentanter for andre erhverv og aktiviteter.

Modafinil hjælper med at klare høje stressniveauer under eksamener, sportsbegivenheder og høje stressniveauer på arbejdet, især når man arbejder om natten.

Indikationer

Modafinil er indiceret til at øge vågenheden hos voksne patienter med overdreven somnolens forårsaget af narkolepsi, søvnapnø og søvn-vågncyklusforstyrrelser.

Lægemidlet ordineres som et supplement til depression eller generel træthed.

Modafinil kan også være indiceret i perioder med for stort pres fra studier og arbejde.

Interessante fakta om brugen af Modafinil

Modafinil siges at være blevet brugt af militærpiloter på langdistancemissioner for at opretholde årvågenhed.

Det er også blevet rapporteret, at Modafinil er blevet brugt af astronauter til at opretholde kropstonen under langdistanceflyvninger på rumstationer i kredsløb.

Det skal bemærkes, at egenskaberne ved det kemiske stof Modafinil stadig undersøges, og at der med tiden kommer nye interessante oplysninger om dette stof frem.

Kontraindikationer

Modafinil kontraindikationer omfatter: kendt allergi over for det aktive stof modafinil eller inaktive hjælpestoffer i tabletterne (f.eks. laktose); tilstedeværelse af kardiovaskulær sygdom, herunder mitralklapprolaps og venstre ventrikelhypertrofi.

Præventionsmidler og Modafinil

Modafinil kan have samme virkning som hormonelle præventionspiller. Derfor er det nødvendigt at øge prævention, f.eks. ved at bruge kondom, under behandling med Modafinil.

Alkohol og Modafinil

Der bør ikke drikkes alkohol, mens du tager Modafinil.

Medicin, der indeholder yohimbin

Du må ikke bruge Modafinil, hvis du tager medicin, der indeholder yohimbin.

Graviditet og amning

Der er ingen data om brugen af Modafinil under graviditet eller amning. Brug af lægemidlet i disse tilfælde bør strengt konsulteres med en læge.

Børn og Modafinil

Modafinil bør ikke anvendes til børn under 18 år.

Bivirkninger

Modafinil er generelt veltolereret og har en meget lav tolerance.
Følgende bivirkninger er dog rapporteret i nogle tilfælde: søvnløshed, nedsat appetit, mavesmerter, kvalme, hovedpine, synsforstyrrelser, nervøsitet, agitation, aggressivitet, forhøjet blodtryk, ændringer og uregelmæssigheder i hjertefrekvensen, rødme og hævelse af hud og slimhinder.

Hvis bivirkningerne er milde og ikke relateret til hjertefrekvens eller hævelse af slimhinderne, kan du fortsætte med at tage lægemidlet; bivirkningerne bør forsvinde.

Hvis bivirkningerne ikke forsvinder, men forværres, skal du straks stoppe med at tage lægemidlet.

Hvis symptomerne ikke forsvinder efter ophør af lægemidlet, skal du kontakte en læge.

I tilfælde af bivirkninger forårsaget af hævelse af slimhinderne eller ændringer i hjerterytmen skal du straks kontakte en læge.

Hæmmer Modafinil virkningen af andre stimulanser?

Du bør ikke tage Modafinil og andre nootropiske midler (eller hjernestimulerende midler) på samme tid.