HVORDAN MAN TAGER MODAFINIL

Den gennemsnitlige daglige dosis af den aktive ingrediens Modafinil (Provigil) varierer fra 50 til 200 mg.

Lægemidlet tages en gang om dagen om morgenen, uanset måltider.

Ved narkolepsi ordineres normalt 200 mg Modafinil.

Hvis Modafinil tages til andre indikationer, justeres dosis fra sag til sag, da den afhænger af vægt, alder og kropsegenskaber.

Hvordan vælger man dosis af Modafinil?

Hvis du aldrig har prøvet Modafinil, bør du starte med 50-100 mg Modafinil en gang om morgenen, uanset måltider.

Modafinil uden recept online.

Hvis du oplever en mildere virkning af Modafinil, kan du øge dosis til 200 mg.

Hvordan ved jeg, om Modafinil er den rigtige dosis?

Hvis du bemærker en betydelig stigning i kroppens aktivitet, forbedret koncentration, ingen træthed eller døsighed efter indtagelse af Modafinil, har du valgt den rigtige dosis af Modafinil.

Med andre ord kan dosis af Modafinil være. :

  • 50 mg dagligt (0,5 x 100 mg tablet) ;
  • 100 mg dagligt (1 x 100 mg tablet); eller
  • 200 mg dagligt (2 x 100 mg tabletter eller 1 x 200 mg tablet).

Ved den første indtagelse af Modafinil er det bedst at købe 100 mg tabletter, så du kan starte med en lavere dosis og øge den senere.

Hvad sker der, hvis du øger dosis af Modafinil?

Hvis du øger dosis af Modafinil ud over den foreskrevne daglige dosis på 200 mg (1 tablet på 200 mg eller 2 tabletter på 100 mg), vil der ikke være nogen forøgelse af virkningerne af indtagelsen af lægemidlet.

Med andre ord er det ikke nyttigt at øge den daglige dosis Modafinil ud over den foreskrevne dosis.

Hvordan man tager Modafinil korrekt

Modafinil skal tages en gang om dagen om morgenen. Tabletten skal tages med en lille mængde vand. Fødevarer har ingen effekt på Modafinil, men kan nedsætte optagelsen. Det betyder, at hvis du tager Modafinil en halv time før et måltid eller en halv time efter et måltid, vil det blive absorberet hurtigere.

Kan Modafinil tages på tom mave?

Modafinil kan tages på tom mave, men du bør altid kontrollere dit helbred, og hvis du oplever ubehag, såsom mavesymptomer eller svimmelhed, bør du altid tage Modafinil 30 minutter efter du har spist.

Hvor lang tid tager det for Modafinil at virke?

Modafinil kan tage gennemsnitligt 30 til 75 minutter at virke, men den maksimale virkning indtræffer 4 til 6 timer efter indtagelse af Modafinil.
Det betyder, at hvis du har vigtigt arbejde, der kræver koncentration (eksamener, forhandlinger) kl. 10 om morgenen, er det bedste tidspunkt at tage Modafinil mellem kl. 6 og 8 om morgenen.

Det skal bemærkes, at virkningerne af Modafinil er individuelle, og at der er angivet generelle (gennemsnitlige) værdier.

Hvor længe varer virkningen af Modafinil?

I gennemsnit varer virkningen af Modafinil 12-15 timer efter indtagelse. Der har været tilfælde, hvor virkningerne af Modafinil har varet op til 20-22 timer efter indtagelse.

Hvordan kan virkningerne af Modafinil øges?

Hvis du har taget Modafinil, og det kun virker lidt efter 2 timer, og du ønsker at forbedre din koncentration, kan en kop kaffe hjælpe dig. Kaffe har vist sig at øge virkningerne af Modafinil. Men øg ikke dosis af koffein, det vil ikke give en større effekt end efter en kop kaffe.

Hvis en kop kaffe ikke øger virkningen af Modafinil, vil selv to kopper kaffe være ubrugeligt.