MODAFINIL DOSERING

De kommercielt tilgængelige styrker af tabletter med det aktive stof modafinil (herunder Provigil) er 100 mg modafinil i 1 tablet og 200 mg modafinil i 1 tablet.

Den mest almindelige dosis af modafinil er 100 mg til raske personer og 200 mg, hvis der er diagnosticeret narkolepsi.

Modafinil under undersøgelser

I intensive studieperioder kan Modafinil tages på følgende måde:

100 mg (1 tablet) en gang om dagen om morgenen sammen med et lille måltid, uafhængigt af måltider.

Det skal bemærkes, at Modafinil virker på forskellige måder. Personer med forskellige kropsvægte og karakteristika kan have brug for en anden dosis Modafinil. Ja, kropsvægten påvirker dosis af Modafinil, og en højere kropsvægt kan kræve en højere dosis af Modafinil, men ikke mere end den maksimale dosis.

Køb Modafinil 200 mg.

Da den maksimale daglige dosis af Modafinil kan øges til 200 mg, kan du begynde at tage Modafinil et par dage før din mest krævende studieperiode og se, om Modafinil virker ved 100 mg dosis.

100 mg Modafinil pr. dag er således den bedste startdosis for en studerende og den sikreste dosis ved den første indgift.
Hvis 100 mg om dagen ikke er nok til at have en effekt, bør dosis øges til maksimalt 200 mg i en enkelt morgendosis.

Det skal bemærkes, at Modafinil kan tage i gennemsnit 1 time at give effekt op til 4-6 timer efter indtagelse.

Hvis der er behov for et klart hoved og høj effektivitet kl. 9 om morgenen, bør Modafinil derfor ikke tages efter kl. 8 om morgenen.

Forsigtig: En forøgelse af dosis af Modafinil ud over 200 mg pr. dag (2 tabletter 100 mg eller 1 tablet 200 mg) har ingen effekt.

Kan dosis af Modafinil reduceres hurtigt?

Da tolerancen er meget lav, kan du reducere dosis næste gang, du tager det.

Hvis du f.eks. har taget 200 mg Modafinil om morgenen, kan du tage 100 mg næste morgen, hvis du ønsker at reducere dosis.

Hvor ofte kan Modafinil tages

Patienter, der har fået ordineret Modafinil af deres læge, skal følge den dosis og behandlingsvarighed, som lægen har ordineret.

Hvis du er rask nok til at tage Modafinil på egen hånd, bør din beslutning om at tage Modafinil være baseret på din krops behov og de opgaver, du skal udføre.

Hvis du skal til eksamen eller har en ansvarlig rapport, som du skal forberede til arbejdet, kan du tage Modafinil 1-2 gange, og så har du ikke længere brug for det.

Hvis du har en lang periode med intensivt arbejde eller studier, kan du tage Modafinil i længere tid, men kun hvis du ikke oplever nogen negative reaktioner.

Når du tager Modafinil, skal du lytte til din krop og stoppe med at tage det, hvis du oplever ubehagelige reaktioner.

For depression

Modafinil anvendes til depression som ordineret af lægen. Lægen kan ordinere 100 mg Modafinil dagligt, en gang om morgenen, og derefter øge til 200 mg dagligt, en gang om morgenen.
Lægen vil beslutte, hvor længe du skal behandles med Modafinil mod depression.

Narkolepsi

Ved narkolepsi bestemmer lægen dosis og varighed af behandlingen. Der ordineres normalt en dosis på 200 mg en gang om dagen om morgenen.
Dosis kan justeres til 400 mg i individuelle tilfælde.

ADHD

I tilfælde af ADHD justeres dosis af Modafinil fra sag til sag. Afhængigt af vægt og kropstype kan der ordineres 50 mg til 100 mg Modafinil pr. dag, som tages en gang om dagen om morgenen.

Til vægttab

Det er blevet rapporteret, at nogle mennesker har bemærket et vægttab, mens de tager Modafinil. Dette skyldes ikke, at Modafinil fremmer vægttab. Lægemidlet får dig til at føle dig mere energisk og munter, hvilket gør det muligt for dig at spise mindre, når du er stresset. Modafinil får dig ikke til at tabe dig, men det får dig til at føle dig mæt, hvilket kan have en positiv effekt på appetitnedsættelsen generelt.

Modafinil og Adrafinil

Det aktive stof Adrafinil er en forløber for Modafinil, og når det er i kroppen, metaboliseres (“omdannes”) det af leveren til Modafinil.
Adrafinil har de samme egenskaber som Modafinil, da kroppen allerede genkender det som et Modafinil-stof. Men “omdannelsen” af adrafinil til modafinil tager tid og kræver en højere dosis.

Der er ingen forskel på virkningen af Adrafinil og Modafinil, men hvis du kan købe Modafinil (Provigil), bør du vælge dette, fordi kroppen ikke behøver så lang tid til at producere det, som når du tager Adrafinil.